طاقِ بلندِ طلاق

ساخت وبلاگ

جُستاری در چند و چونِ پدیدۀ طلاق و سیر دامن گُستر آن

در شماره ­ی پیشین نشریه[فرهنگِ ملایر]، معاونِ اجتماعی فرمانداری ملایر ضمن اعلانِ رشدِ آمار طلاق در ملایر از گسترشِ دامنه ­ی آن ابراز نگرانی کرده بود. روزنامه­ ی معتدلِ اطّلاعات- که به لحاظِ تنوّع و غنای مطالب در زُمره­ ی جراید کامیاب و پُرمخاطبِ کشور است–  نیز در گزارشِ تازه ­ی خود به نقل از مدیر کلّ ثبتِ احوال کشور که سازمانِ متبوعِ وی به دلیل اظهار نظر جنجال ­انگیز یکی از مدیران در خصوص تصمیمِ آن سازمان برای اجتناب از نشر آمار طلاق، خبرساز شده بود، همچون جنابِ کتابی[معاونِ اجتماعی فرمانداری ملایر] از فراوانی آن، این ­بار در گستره­ ی ملّی خبر داده و نگرانی­ اش را با مردم  و رسانه­ ها تقسیم کرده بود!. در این گزارش به ترتیب استان­های البرز، گیلان، خراسانِ رضوی و کرمانشاه بیشترین و استان­های سیستان و بلوچستان و چهارمحال بختیاری کمترین میزان طلاق را به خود اختصاص داده ­اند.

افزونیِ نرخِ طلاق از دید جامعه ­شناختی پدیده­ ای جهانگیر است. صاحب نظران در شرحِ علل پدیداری آن نیز به عواملی از قبیلِ رشدِ فردگرایی،پیشرفتِ تکنولوژی، تجمّل­ گرایی، دگرگونی سبکِ زندگی، رشد شهرگرایی، و در بابِ ایران، به حاشیه رانده ­شدن نهادِ خانواده و دگرگونی نظام ارزشی حاکم برآن، ضعف و به واقعْ ورشکستگی آموزشِ دولتی و فرهنگِ رسمی در مهیّا ساختنِ جوانان برای پذیرش مسئولیت و پانهادن به آوردگاهِ زندگی اشاره می ­کنند.

 اصلاً در این گوشه از جهان گویی همه چیز برعکس است. مثلاً در حالی­ که نهادهای علمی معتبر از مهار موجِ ایدز در جهان خبرمی ­دهند، شواهد حاکی از شیوعِ این بیماری مرموز در کشور، آن هم از راهِ «روابط جنسی» است!

هوای تازه...
ما را در سایت هوای تازه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akhare-bazio بازدید : 124 تاريخ : دوشنبه 29 شهريور 1395 ساعت: 10:18